Laga Business Week 145

Twee weken geleden vond de Laga Business Week plaats. Georganiseerd door de LBC gaf deze week Lagaaiers de kans om in contact te komen met Laga’s partners en alvast te denken aan de carrière die voor hen ligt. Ondanks de omstandigheden was de week een groot succes met drukbezochte zoomcalls en teammeetings.  Sophie Mans, Pieter Hoogervorst en Bob van der Windt vertellen hier meer over:  

Podcast Antea Group

De Laga Business Week trapte af met de podcast van Antea Group. In deze podcast maakten we kennis met Koen van Gelder en Randy Walraven, beiden werkend bij Antea Group. Er werd gesproken over hoe je met tegenslagen om moet gaan en wat er allemaal komt kijken bij grote infrastructuurprojecten. Een van de projecten waar Antea Group mee bezig is, is de verbouwing van het station Delft Campus. De grote verbouwing aan het spoor zorgt voor unieke uitdagingen. Verder gaf deze podcast een goede kijk naar de overstap van het studenten- naar het bedrijfsleven en hoe studenten kunnen helpen bij het digitaliseren van het bedrijfsleven. De heren spraken met passie over hun vak en brachten hun enthousiasme over op de luisteraar. We kunnen terugkijken op een leerzame en geslaagde kick-off van de Laga Business Week. De podcast is nog steeds te luisteren op spotify.

Escaperoom

De dinsdagavond bracht ons een Escaperoom op de virtuele Lagaat. Terwijl we puzzels oplosten om te ontsnappen aan een heftige brand, ontmoetten we partners die ons belangrijke hints gaven. Bij TWD worden er scherpe, technische blikken gezocht om bij te dragen aan offshore engineering projecten. Novatug toonde filmpjes over hoe hun boten enorme containerschepen manoeuvreren. Ook kwamen we erachter dat Novatug op zoek is naar een student die een logistieke master thesis plek nodig heeft. Bij EY-Parthenon hoorden wij over de gemoedelijke sfeer binnen het team, de internationale reikwijdte van het bedrijf en over verschillende stages die je kunt doen. Goed nieuws, je hoeft niet per se een technische studie te doen! De snelste ontsnappers waren Sacha Schmitter en Bas Rossewij. 

YER personal branding training

Op woensdagavond 11 november vond de YER personal branding webinar plaats. Een grote groep enthousiaste Lagaaiers deed mee aan een interactieve training met als doel om jezelf op de best mogelijke manier te leren presenteren. De training begon met het inzien van je sterke kanten. Aan de hand van een snelle test kreeg elke deelnemer een drietal eigenschappen aangereikt waarin hij of zij in uitblinkt. Vervolgens werd er verteld hoe je deze eigenschappen in de vorm van normen en waarden het beste kan presenteren. Hierna werd aan de hand van een aantal voorbeelden de kracht van storytelling benadrukt. De webinar werd afgesloten met een enerverende techniek waarbij je jezelf goed kunt presenteren in de korte tijd van een liftritje, ook wel de elevator pitch genoemd. Al met al kan er terug worden gekeken op een zeer geslaagde training waarin iedereen een hoop nieuwe technieken heeft geleerd om zichzelf op een betere manier te presenteren. Grote dank aan Charlotte Knoors van YER voor het presenteren van deze leuke en leerzame webinar.

 

Pubquiz

Vrijdag om 17:00 was het tijd om de Laga Business Week af te sluiten met de online pubquiz georganiseerd door YES!Delft Students. Om de stemming extra feestelijk te maken, kregen de deelnemers een fles champagne opgestuurd.  Na een korte introductie via zoom kon de pubquiz beginnen. YES!Delft Students is een bedrijf dat zich richt op jong ondernemerschap. Hoeveel kennis Lagaaiers hebben van ondernemerschap werd in het eerste deel van de quiz flink op de proef gesteld. In het tweede deel van de quiz werden algemene vragen gesteld en getest of Lagaaiers wel helemaal op de hoogte zijn van de laatste Speld artikelen. Aan het einde van de quiz kwamen Diederik Adema en Daniël Landré als winnaars uit de bus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *