Krachtmeting Antea

14 november vond de inhousedag van Antea plaats

Fabian Driessen vertelt hier meer over:

‘Doe wat je belooft, doe het met tomeloze inzet en probeer jezelf altijd te verbeteren’, is de filosofie van de Antea Group. Dat was dan ook precies wat van ons verwacht werd tijdens de alternatieve inhouse-dag bij Thêta in Eindhoven. Tijdens fysiek en mentaal uitdagende spellen, namen wij het op tegen teams van Argo en Thêta. Net als vorig jaar, bleek maar weer eens dat de snelste altijd Lagaai is!

Aan het eind van de eerste spelronde stond Laga op de laatste plek. Na enig overleg en bespreking van tactieken, waren wij er al snel uit dat dit moest komen door de bijzonder creatieve puntenverdeling. Niemand van ons verbaasde zich dan ook dat wij na de tweede ronde wel met ruime marge leidden. De finale zou volgens de wedstrijdleiding toch nog wel eens spannend kunnen worden. Hierna volgde een ietwat teleurstellende quizronde, waarin onze tegenstanders toch nog een beetje inliepen. In de beslissende ronde ging het om reactietijd en daar hadden onze tegenstanders natuurlijk geen schijn van kans: want de snelste is altijd Lagaai!
Na een geheel verzorgde maaltijd volgde de prijsuitreiking. Hier kwam naar voren dat de Antea Group toch niet helemaal voorbereid was op de competitiviteit van Lagaaiers. Iedereen wilde weten welk Laga team de hoogste score had behaald, maar niemand kon dat vertellen. De gewonnen beker werd onder toeziend oog van de aanwezige Antea ingenieurs direct vakkundig verbouwd. Nu het mogelijk was om eruit te drinken, kon de borrel pas echt beginnen.
Tijdens de borrel vroeg ik aan een Antea ingenieur (tevens oud-Lagaaier), wat hij nou zo mooi vond aan het bedrijf. Hij antwoordde dat hij het leuk vindt dat zijn collega’s net als hij jong en gedreven zijn en dat de organisatie tamelijk vlak is. Kort nadat hij dit had gezegd, werd ons gesprek even onderbroken door de grote baas van Antea die een praatje met hem kwam maken. ‘Kijk dat is toch gaaf!’, vervolgde hij zichtbaar opgetogen, ‘dat de baas van mijn baas hier ook aanwezig is en even een praatje met mij komt maken.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *