Inhousedag TWD

Eenmaal op de 14de verdieping in het kantoor van TWD kregen we een introductie van het bedrijf. TWD is een bedrijf dat innovatieve installaties ontwerpt voor offshore- en grote civiele projecten. Voorbeelden hiervan zijn het ontwerpen van gereedschap waarmee 80% van alle windmolenparken in Europa zijn ontwikkeld tot het ontwikkelen van een haven in Marokko.
Na de introductie kregen wij een coachcursus van Engineering Manager en oud-Lagaaier Jos van Dam. Deze coachcursus is bedoeld om te laten zien hoe coachen op Laga vertaald kan worden naar coachen in het bedrijfsleven. Tijdens deze coachcursus is het onderwerp respectvol confronteren behandeld. Dit gaat erom hoe je iemand op een respectvolle en effectieve manier kan confronteren, enorm handig voor tijdens het coachen maar ook in het dagelijks leven.
Vervolgens zijn we met begonnen aan een casus. We hadden als opdracht een lifting tool te ontwerpen voor een jacket die gebruikt wordt in offshore windparken. Deze casus hebben we in groepen gedaan en hebben we geleerd samen te werken om in korte tijd innovatieve oplossingen te bedenken. 
Al met al was het een effectieve dag op TWD. We hebben kennis gemaakt met een jong, innovatief en gedreven bedrijf. Verder hebben we geleerd hoe we betere coaches kunnen worden door middel van respectvol confronteren en hebben we samengewerkt aan een oplossing voor de casus van de lifting tool. Na deze leerzame middag zijn we met een extra beetje kennis weer terug naar Delft gegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *