D.S.R.V. Laga – Delft

Laga is de grootste studentensportvereniging in Delft en telt meer dan 800 leden. Ze is één van de oudste roeivereniging in Nederland en kent een lange geschiedenis met vele successen op nationaal en internationaal niveau. Van de studenten die op Laga roeien studeert zo’n 90 procent aan de Technische Universiteit Delft.


Laga is opgericht in 1876 en is sindsdien uitgegroeid tot een bedrijvige vereniging. Verder maakt Laga deel uit van de KNSRB. Hier behoren zeven studentenroeiverenigingen in Nederland toe. Sinds 1926 is Laga gevestigd aan de Nieuwelaan in Delft. Dit iconische monument aan de Schie is sinds dat moment het thuis van menig student. Laga heeft door de toenemende populariteit van het roeien besloten dit prachtige pand te verlaten en gaat in enkele jaren zich verplaatsen naar een nieuw te ontwikkelen onderkomen.


Roeien is een zware sport, en de wedstrijdroeiers van Laga zijn unieke individuen. Het combineren van een universitaire studie en op hoog niveau trainen (8-12 keer per week) vereist discipline en planning. In ploegverband werken de roeiers samen om het uiterste uit elkaar en zichzelf te halen. Het gevoel dat een roeiers ervaart bij het winnen van een wedstrijd is alle pijn, moeite en kilometers waard. Uit de groep roeiers groeien sommigen door tot de internationale top, met het behalen van overwinningen op wereldkampioenschappen en zelfs nederland vertegenwoordigen op de olympische spelen.

Op Laga draait het veel om roeien maar kunnen de studenten daarnaast ook andere activiteiten ondernemen. Voor ieder Lagaaier is er een eigen plekje op Laga. Lagaaiers kenmerken zich door hun hechte onderlinge band waardoor iedereen goed betrokken is bij de vereniging. Deze band is gebaseerd op vertrouwen waarmee het gevoel van een veilig thuis gecreëerd wordt. Door de combinatie van de roeiersmentaliteit en de technische universitaire opleiding lopen er op Laga veel high potentials met een winnaarsmentaliteit rond.


Wilt u meer weten over Laga en haar leden, ga dan naar onze site.